יום שבת, 7 באוגוסט 2010

סלט פתיתים ובמיה

נאמרו כבר מליון מילים על פתיתים או כפי שקוראים להם בארצות הברית "ישראלי קוסקוס".
אני מביא גירסא שלי לפתיתים עם תוספת של במיה תאילנדית שעכשיו מככבת בגירסה הארוכה והיותר
טעימה שלה בשווקים.




לפתיתים:



- כפית שמן זית
- כוס פתיתים
- מלח ופלפל


לסלט:


- 200 גר' במיה תאילנדית
- בצל קטן קצוץ בינוני
- גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- כף פלפל צ'ילי פרוס לטבעות דקות (אפשר לוותר)


קוטמים לבמיה את הראש עד לבסיס הבמיה ולא פוצעים את התרמיל. שוטפים
ומיבשים היטב. מחממים שמן זית במחבת בינוני מטגנים קצת את הבצל, הגזר והצ'ילי
מוסיפים את הבמיה, מלח ופלפל מטגנים עוד קצת מכסים ומנמיכים את האש.
מבשלים עד שהגזר והבמיה רכים והבצל קצת שחום.





בנתיים מחממים בסיר קטן כפית שמן זית מוספים כוס פתיתים מלח ופלפל
מטגנים עד שהפתיתים זהובים קצת מוסיפים 2 כוסות מים רותחים מנמיכים את הלהבה
מכסים ומבשלים בערך 20 דק'. אחרי שהפתיתים מוכנים מערבבים עם הבמיה ומגישים
חם או פושר.


תגובה 1: