יום שבת, 7 באוגוסט 2010

שעועית "בובס"




תבשיל שלא כל כך מתאים לקיץ אבל כל עוד המזגן פועל 24 שעות ביממה זה אפשרי
לאכול אוכל זה בלי להזיע לצלחת.

אני מבשל את השעועית פעמיים, פעם אחת עד לרתיחה ואז מכפה את הקצף מסנן ושוטף את השעועית
עוד פעם במים חדשים, יודעי דבר טוענים שזה מונע את התופעות הלא נעימות של אכילת שעועית.


לשעועית:

- 500 גר' שעועית "בובס" מושרית במים לילה
- 100 גר' ביקון או חזה אווז מעושן שמן
- 6 גרגירי פלפל אנגלי
- 2 עלי דפנה
- קופסא קטנה רסק עגניות
- 2 שיני שום קלופות
- בצל קטן קצוץ
- מלח ופלפל

מסננים את השעועית ממי ההשירה ושמים אותה בסיר עם הרבה מים קרים מביאים לרתיחה
אחרי שהשעועית רתחה מכבים את האש ומקפים את הקצף שנוצר מסננים את השעועית ושוטפים אותה
זו הזדמנות טובה להיפטר מקליפות שנפרדו מהשעועית.

מחממים בסיר קצת שמן זית ואת הביקון הקצוץ, נותנים לביקון קצת להגיר מהשומן שלו ואז מוסיפים את
הבצל הקצוץ מטגנים עד להזהבה ומוספים את שיני השום מטגנים כמה דקות נוספות ומוספים את יתר המרכבים
ומים לכדי כיסוי. אני לא מוסיף את המלח אלא רק בסוף הבישול כי המלח מקשה את השעועית.

מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש מכסים ומבשלים בערך שעתיים מידי פעם בודקים את מפלס הנוזלים
אני אוהב את שלי מאוד סמיך. יוצא תבשיל סמיך עם ריחות עמוקים של עישון שהולך נהדר על אורז לבן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה