יום שבת, 27 בנובמבר 2010

סלט אטריות סובה, טופו ואצות היזיקי

אני בדרך כלל לא אוהב להכין אוכל שכולל מרכיבים שאי אפשר למצוא בכול מכולת או שהמחיר של חומרי הגלם הוא יקר. אני מאמין במטבח עם חומרי גלם מקומים טרים זמינים ולא מיובאים. אבל לסלט הזה אני חורג ממנהגי וקופץ למכולת אסיתית או למדף האסיתי בסופר. אין כאן משהו ממש מיוחד או יקר אבל צריך לעשות קצת קניות. הסלט הזה יוצא טעים במיוחד יכול להוות ארוחה שלמה.






מרכיבים לסלט:
- חבילה של אטריות סובה ( קמח כוסמת ) 250 - 300 גר'
- חבילה של טופו
- פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות
- 4 כפות זרעי שומשום קלוי
- 2 כפות אצות היזיקי מושרות במים רותחים 5 ד'
- כוס בצל ירוק קצוץ

מרכיבים לרוטב:

- 3 כפות סויה
- 2 כפות מירין
- 2 כפות שמן שומשום
- 1 כף שמן צימחי
- 2 כפות חומץ אורז
- 1 כפית שבבי צ'ילי

הכנה:

מבשלים את אטריות הסובה עד שהם רכות אך לא מידי מסננים ושוטפים מתחת למים קרים. קוצצים את הטופו לקוביות קטנות ואת הפלפל והבצל הירוק ומערבבים עם שאר החומרים חוץ מהשומשום. מערבבים את חמרי הרוטב ויוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ובדקים תיבול ומוסיפים חומץ/סויה/שמן/צ'ילי לפי הטעם. קולים את זרעי השומשום קלות ומפזרים מעל הסלט.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה